شناسایی یک اختروش جدید در فاصله ۱۲ میلیارد سال نوری
یک چراغ فضایی درخشان که به نظر انرژی خود را از سیاهچاله تامین میکند، ممکن است روشنگر یک دوره پنهان از جهان اولیه باشد. به گزارش سرویس علمی خبگزاری دانشجوویان ایران(اینا)، این جسم آسمانی که ULAS J1120+0641 نام دارد، دورترین کوازار شناخته شده محسوب میشود. کوازارها یا اختروشها، منابع انرژی فوقالعاده درخشانی هستند که تصور…

یک چراغ فضایی درخشان که به نظر انرژی خود را از سیاهچاله تامین میکند، ممکن است روشنگر یک دوره پنهان از جهان اولیه باشد.
به گزارش سرویس علمی خبگزاری دانشجوویان ایران(اینا)، این جسم آسمانی که ULAS J1120+0641 نام دارد، دورترین کوازار شناخته شده محسوب میشود.
کوازارها یا اختروشها، منابع انرژی فوقالعاده درخشانی هستند که تصور میشود مراکز داغ کهکشانهای جوانی باشند که اطراف سیاهچالههای عظیم میچرخند.
این کوازارها از قدرت انتشار هزاران بار بیشتر از کهکشان راهشیری برخوردار هستند.
این کوازار جدید در فاصله ۱۲٫۹ سال دوری قرار دارد. بدین معنی که نور آن سفر خود در میان فضا را زمانی آغاز کرده که جهان تنها ۷۷۰ میلیون سال داشته است.
پرتوهای نوری از اجسام دور با انبساط جهان، کشیده شده و قرمزتر دیده میشوند.
ستارهشناسان با استفاده از این انتقال به قرمز به تخمین فاصله اجسام با فاصله زیاد میپردازند.
«اولاس J1120+0641» اولین کوازار کشف شده در بخش مادون قرمز این طیف است. این جسم آسمانی توسط تلسکوپ مادون قرمز بریتانیا در هاوایی شناسایی شدهاست.
دومین کوازار بسیار دور جهان در ۸۷۰ میلیون سال نوری پس از واقعه مهبانگ به وجود آمد که جهان را متولد کرد.
بررسی «اولاس J1120+0641» ممکن است به ستارهشناسان در شناخت هرچه بیشتر دوره یونیزاسیون مجدد که ستارهها و کهکشانهای اولیه در آن شکل گرفته و اطلاعات کمی از آن در دست است، کمک کند.
نظرات شما عزیزان:
|